Back to Cursus

De Fuego Methode online | 6 mnd OUD

0% Complete
0/0 Steps
 1. Welkom bij de Fuego Methode!
 2. Nieuwe gewoontes aanleren, versterken en stabiliseren
 3. Voeding
  Hoe werkt de bloedsuikerspiegel
 4. 10 Principes van de Fuego Methode
 5. Slim organiseren en tijd besparen
  4Onderwerpen
 6. Schuilnamen van suiker
 7. Van micro tot macro
 8. Macro's nader bekeken
 9. Ayurveda: welk type ben jij en wat kun je hiervan leren
 10. Stress management
  Ontdek wat stress doet met jouw gewicht en energie
 11. Ademen: De verborgen kracht van ademhalen
  8Onderwerpen
 12. De kracht van goede slaap
  8Onderwerpen
 13. Meer bewegen: Move and burn your fat!
 14. Koud douchen: waarom zou je?
  2Onderwerpen
 15. Eetgedrag beheersen
  Moeilijke Momenten
 16. Verleiding Eten incl test
 17. Emotie Eten deel 1
 18. Emotie Eten deel 2
 19. Emotie Eten deel 3
 20. Darmen
  Rust in jouw buik
 21. Blije buik
 22. Recepten en maaltijden
  Power Meals: 30+ gezonde recepten
 23. De Fuego Methode (ebook met 14 dagen mealplan)
 24. Fuego on the Road: 20 verrassende gerechten uit 8 landen
  9Onderwerpen
 25. Bonus
  Help ik val niet af!
Bezig met cursustraject
Les 30, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

6 Handige tips om direct te starten

Les Progress
0% Complete

1. Begin met 5 seconden per dag

Om een routine voor het koude douchen op te bouwen kun je het volgende doen. De 1e dag douche je 5 seconden met koud water. De 2e dag douche je 10 seconden onder het koude water. De 3e dag douche je 15 seconden onder het koude water, enzovoort. Na 24 dagen sta je dan 2 minuten onder de koude douche. Vanuit gezondheid bekeken is een tijd tussen de 2 en 3 minuten mooi om jouw dag fris te starten. En het werkt verslavend kan ik je vertellen 😉

2. Focus op je ademhaling

De kunst is dat je je focust op je eigen ademhaling. Zorg daarbij dat je uitademing altijd langer is dan je inademing. Een mooie oefening om te starten is in 2 seconden via je neus inademen en in 4 seconden uit via de mond alsof je door een rietje blaast. Je kunt ook 3 op 6 doen of 4 op 8. Dat wat het beste bij jou past. Op het moment dat je je aandacht naar de kou laat gaan, dan merk je dat op en breng je je aandacht weer naar je ademhaling

3.  Douche koud genoeg

Studies wijzen uit dat het douchen met koud water rond de 10 tot 12 graden, de meeste voordelen geeft voor je gezondheid. Het water uit de kraan in Nederland is rond de 10 graden dus perfect om koud mee te douchen. Pas op: Wanneer je hartritmestoornissen ervaart, is het niet aan te raden om ineens onder de koude douche te staan. Verlaag langzaam de temperatuur. Je lichaam kan minder goed met stress omgaan en de plotselinge omslag zorgt nu eenmaal voor een kleine verhoging van de bloeddruk.

4. Creëer een routine die bij jou past.

Bij nieuwe gewoonten aanleren is het belangrijk dat je automatismen aanleert. Het ademen hebben we net hierboven besproken. Een tip is dit: je kunt starten met eerst je handen en voeten onder de koude straal te doen. Daarna je hoofd, je nek, je linkerkant, je rug, je rechterkant en de voorkant van je  lichaam. Elk deel doe je een paar seconden of een paar ademhalingen. Hier kun je een eigen routine van maken. Als je 20 seconden per deel doet, heb je zo 2 minuten vol!

5. Niet eerst warm douchen

Wellicht om te wennen aan de kou is dit de eerste paar keer goed. Wanneer je eerst onder een warme douche staat en vervolgens koud wil gaan douchen, is de drempel en het temperatuurverschil veel en veel groter. Door de warme douche is je lichaam nog meer opgewarmd en zit totaal niet te wachten op die koude straal. Spring dus je bed uit en zonder na te denken zet je de koude douche aan, voel even met je handen en stap eronder. Niet nadenken, gewoon doen! Je lijf, je hoofd en je immuunsysteem zijn je er dankbaar voor!

6. Hou het ten minste een maand vol

Hou het tenminste 30 dagen vol. Geef jezelf en je lijf de kans om te wennen aan deze nieuwe routine. Voel overdag het verschil met de weken ervoor. Je zult zien dat je meer energie hebt, je fitter voelt en alerter bent gedurende de dag. Hou vol en mail Steven op info@ademwinst.nl  als je vragen hebt of een steuntje in de rug nodig hebt!