Sperziebonensalade

Ingrediënten

500 gram sperziebonen
1 blikje tonijn naturel
3 vleestomaten
2 eieren
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
6 eetlepels olie
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel kappertjes
15 zwarte olijven zonder pit

Bereiden

1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar.
2. Giet de sperziebonen vervolgens af, laat ze op een vergiet uitlekken en afkoelen.
3. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat ze dan schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes.
4. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
5. Snijd de tomaten en olijven in plakjes.
6. Voor de dressing: klop in een schaaltje de azijn, mosterd, wat peper, wat zout en de olie door elkaar.
7. Doe de sperziebonen, de tonijn en de tomaten in een slakom en schep het goed door elkaar.
8. Schep het sausje erdoor en garneer met de plakjes ei, kappertjes en de olijvenplakjes. 

Tip:
- Voor het gemak kan je er voor kiezen om sperziebonen uit de diepvries te nemen.

   Terug