Hartige Italiaanse notenkoek

Ingrediënten

200 gram gemengde notenmeel zoals amandelmeel, hazelnotenmeel (zie supertips onderaan!)
1 ui
1 teen knoflook
scheutje olijfolie
5 zongedroogde tomaatjes
2 eieren
3 blaadjes salie of 1 theelepel gedroogde salie
4 takjes peterselie
ca. 1/2 theelepel zout en peper naar smaak
bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Verhit de pan en bak de uien ongeveer 3 minuten zonder vet, schep ze af en toe om.
3. Doe de knoflook met de olie erbij en bak de uien op een laag vuur glazig.
4. Maal de noten in de keukenmachine fijn wanneer je geen notenmeel hebt (zie tips onderaan)
5. Knip de saliblaadjes in dunne reepjes en de peterselie in een kopje fijn.
6. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
7. Klop 2 eieren los en doe ze samen met het uimengsel en de tomaatjes bij het notenmengsel.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Bekleed een bakvorm met bakpapier
10. Schep het notenmengsel erin en dek het af met aluminiumfolie.
11. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het 25 minuten met alumiumfolie
12. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 minuten
13. Het brood is gaar als het stevig aanvoelt en een erin gestoken satéprikker er droog uitkomt.
 
Tips: 
- Dit brood kan zowel warm als koud worden gegeten.
- Notenmeel zoals amandelmeel, hazelnotelmeel etc. is in Nederland vrij prijzig. Hier voor hebben we 2 super tips!

Tip 1: Je kan ook bij bijvoorbeeld de Lidl goede noten kopen, deze maak je zelf fijn in een keukenmachine of blender, zelfde resultaat!
Tip 2: Woon je in Twente? In Duitsland vind je dit soort producten veel voordeliger, te vinden in de meeste Duitse supermarkten. 

   Terug