
Nasi met bloemkoolrijst
Benodigdheden
Snijplank hout en glas (voor de kip)
Mes
Wokpan of koekenpan
Keukenmachine of grove rasp
Ingrediënten
voor de nasi
250 gram kipfilet
1 bloemkool
1 ui
1 prei
3 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 wortel
naar smaak toevoegen: kerrie, zout, peper, kokosolie, 2 theelepels sambal
optioneel: aanvullende nasikruiden zoals ketoembar, laos
optioneel: zelfgemaakte pindasaus
1 eetlepel kokosolie
3 eetlepels kokosmelk
75 ml water
3 eetlepels ketjap manis
5 theelepels sambal
Instructies
Voor de nasi
- Snijd de kipfilet in blokjes kruid ze met zout, peper, 2 theelepels kerrie. Eventueel als extra: ketoembar, laos.
- Pel de ui en snijd hem fijn.
- Was de wortel en rasp de wortel grof.
- Was de prei en snijd hem fijn.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Was de bloemkool en maak hem op de grove rasp fijn of met een keukenmachine.
- Verwarm kokosolie in de wok.
- Bak de kip bruin en voeg daarna de ui en knoflook toe met een beetje sambal.
- Bak de ui glazig en voeg dan de prei, gember en wortel toe. Laat het even meebakken.
- Voeg dan de grof geraspte bloemkool toe. Laat dit ca. 3 minuten meebakken.
- Op smaak maken met zout.
Voor de pindasaus (optioneel)
- Meng de volgende ingrediënten door elkaar op een zacht vuurtje.
- 1 eetlepel kokosolie
- 3 eetlepels kokosmelk
- 75 ml water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 5 theelepels sambal
Reacties