Haverkoek

Haverkoek

Benodigdheden
Oven
Springvorm of bakblik
Bakpapier

Categorie Tussendoortje
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal personen of porties 8 personen

Ingrediënten

200 gram havermout
100 gram geraspte kokos
2 theelepels kaneel
4 geprakte bananen
175 gram gedroogde cranberries
4 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Prak de bananen.
  3. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe, goed mengen in een schaal of groot bord.
  4. Bekleed een springvorm of bakblik met bakpapier. Doe het mengsel er in.
  5. Bak vervolgens af in ca. 30 minuten op 175 graden C.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Heerlijk! Ook met rozijnen en minder kokos (was op haha). Hoe bewaar ik ze het beste en hoe lang? Paar dagen maar denk ik?
    Bedankt voor dit recept 🙂

    1. Hi Nienke, wat leuk dat je de haverkoek hebt gemaakt. Het beste kun je ze in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen en dan zijn ze veel langer houdbaar. Als je ze overdag wilt eten, dan kun je ze bijvoorbeeld in de ochtend uit de vriezer halen en zijn ze vers in de middag ontdooit. 😉