Back to Cursus

B.E.S.T.E. D.A.R.M. methode

0% Complete
0/0 Steps
 1. Welkom bij de B.E.S.T.E. D.A.R.M. Methode!
 2. Maak een Overwinningsplan
  5Onderwerpen
 3. Nieuwe gewoontes aanleren, versterken en stabiliseren
  3Onderwerpen
 4. Slim organiseren en tijd besparen
  4Onderwerpen
 5. 10 Supertips
 6. Ademen: De verborgen kracht van ademhalen
  8Onderwerpen
 7. De kracht van goede slaap
  7Onderwerpen
 8. Hoe werkt de bloedsuikerspiegel
 9. Ayurveda: welk type ben jij en wat kun je hiervan leren
 10. Meer bewegen: Move and burn your fat!
 11. Moeilijke Momenten
 12. Verleiding Eten incl test
 13. Emotie Eten deel 1
 14. Emotie Eten deel 2
 15. Emotie Eten deel 3
 16. Rust in jouw buik
 17. Help ik val niet af!
 18. Power Meals: 30+ gezonde recepten
 19. De Fuego Methode (ebook met 14 dagen mealplan)
 20. Fuego on the Road: 20 verrassende gerechten uit 8 landen
  9Onderwerpen
 21. Koud douchen: waarom zou je?
 22. Inspiratie quotes
Bezig met cursustraject
Les 23, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

Kennismaken met je ademhaling Copy

Marloes 17 mei 2022
Les Progress
0% Complete

Door: Steven Zwerink van ademwinst.nl

De kracht van ademen heeft bewust een plek gekregen in De Fuego Methode. Het is een onderdeel waarmee je veel invloed kunt uitoefenen op stressbeheersing, je spijsvertering, je darmen en je algehele gezondheid. 

Hoi!

Tof dat je kennis komt maken met je ademhaling. Namens je hele lichaam nu alvast bedankt. Wist je dat meer dan 75% van de mensen verkeerd ademt? En dit heeft grote gevolgen voor de prestaties, de gezondheid en de nachtrust van deze groep. We beschouwen hierdoor zaken als snurken, mondademhaling, zere spieren, onrustige nachten, stress etc als normaal terwijl dit niet normaal is en hoeft te zijn.

In dit deel van de training ga je kennismaken met je ademhaling. Ik ga je een aantal zaken leren waarvan je achteraf gaat denken: waarom wist ik dit niet?? Simpele feitjes over je lichaam, slimme trucs om je gezondheid te beïnvloeden en fijne oefeningen om lekker diep te slapen, minder stress te ervaren en beter te herstellen.

Hoezo weet ik dit allemaal? 
Omdat ik ook zo rond heb gelopen nadat ik in 2018 voor het eerst kennis maakte met de wondere wereld van ademhaling. En dit was niet vrijwillig helaas. Nadat ik in Mexico een whiplash had opgelopen was mijn leven van de ene op de andere dag niet meer hetzelfde. Ik kon ineens geen Engels meer, ging enorm zweten, kon niet meer tegen fel licht en hard geluid, kon geen boeken- of filmtitels onthouden, ik sliep slecht, was chagrijnig en had niet echt plezier meer in het leven. Na een lange zoektocht langs verschillende medische dienstverleners en teleurstellingen omdat niemand me echt kon helpen was ik ten einde raad. En precies op dat moment kwam ik in aanraking met een simpele ademoefening die mij terugschoot de normale wereld in. Daarover straks meer.

De afgelopen anderhalf jaar heb ik meer dan driehonderd mensen getraind in het verbeteren van hun ademhaling en verminderen van hun klachten of verbeteren van hun prestaties. Deze training is opgebouwd in de volgorde die ik ook tijdens mijn fysieke workshops hanteer. 

In dit eerste hoofdstuk gaan we eerst even kennismaken. Allereerst maak je kennis met je ademhaling, iets dat veel mensen nog nooit echt bewust hebben gedaan. We beginnen namelijk direct even met een fijne ademoefening. Dit is tevens de oefening waar ik eigenlijk al mijn trainingen mee begin om ervoor te zorgen dat zowel ik als de deelnemers kalm, rustig en gefocust zijn. En deze staat bereik je al met de de simpele volgende oefening:

Download nu ons gratis ebookMet deze 10 tips zie je er stralend uit!

Vul even je naam en je email adres in download gratis mijn ebook