Bezig met cursustraject
Les 1, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

Doelen stellen

Heb jij soms het gevoel dat je ergens rond drijft in de Atlantische Oceaan? Dat je hard werkt, maar je nergens aan wal raakt?

Het probleem is vaak dat het ontbreekt aan duidelijke doelen die je kunt bereiken in het leven. Iedereen heeft dromen. Of ze nu groot of klein zijn.

Het bereiken van doelen in het leven is een manier om het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Het proces van het nastreven van je doelen kan je helpen om jezelf te ontwikkelen tot een beter mens. Waarom? Als je je doelen behaalt, dan vergroot je je motivatie en zelfvertrouwen.  

Waarom wil je doelen stellen?

Succesvolle mensen stellen allemaal hun eigen doelen op. Doelen opstellen geven je namelijk een visie op de lange termijn en motivatie op de korte termijn. Het geeft je een focus en daardoor kun je je tijd, energie en geld heel gericht besteden.

Daardoor kun je jouw volle potentieel benutten. En je bent veel productiever. Door scherpe, duidelijk gedefinieerde doelen te stellen, weet je of je op koers ligt en wanneer je je doelen hebt bereikt.

Dan mag je trots zijn op wat je bereikt hebt. Dan zie je vooruitgang in iets waarvan je eerst dacht dat je het nooit zou kunnen bereiken. Wanneer je doelen bereikt, geeft dit ook een geweldige boost aan je zelfvertrouwen. Je ziet en ervaart namelijk wat je kunt bereiken, wat je vaardigheden zijn en dat je kunt bereiken wat je wilt.

Doelen stellen 

Hoe doe je dat? Hoe stel je doelen en hoe zorg je ervoor dat je je doelen haalt?

Goede vraag!

Dat doen we door de doelen zo concreet mogelijk te formuleren. In opdracht Doelen stellen ga jij daar mee aan de slag.