Bezig met cursustraject
Les 1, Onderwerp 1
Bezig met cursustraject

De verborgen kracht van ademen: 3 tips en 3 sheets Copy

Door: Steven Zwerink van ademwinst.nl

De kracht van ademen heeft bewust een plek gekregen in De Fuego Methode. Het is een onderdeel waarmee je veel invloed kunt uitoefenen op stressbeheersing, je spijsvertering, je darmen en je algehele gezondheid. Hieronder staan de 3 tips en 3 sheets om het optimale voor jou eruit te halen. 

1. Adem minder niet meer
In iedere situatie waarin je ademhaling een loopje met je neemt geldt eigenlijk: adem minder niet meer. Of je nou aan het hyperventileren bent, aan het sporten of aan het eten. Kalmeer je zenuwstelsel en herstel de CO2 balans in je lichaam door minder en rustiger te ademen.

2. 10×2 & 2×10
Mensen vragen mij vaak hoe vaak ik bezig ben met mijn ademhaling. En mijn antwoord is: bijna de hele dag. Ik word me (nog) steeds meer bewust van mijn ademhaling en juist de bewustwording zorgt voor de controle. Controle over je ademhaling maar daarmee controle over de situatie waar ik me op dat moment in bevind. Of dat nou een ijsbad is of een wandeling met de kinderen. Voor mensen die net beginnen met het ontdekken van de wondere wereld van hun ademhaling is mijn advies simpel: 2×10 en 10×2. Oftewel twee keer een ademoefening van 10 minuten en 10x een kort adem moment van 2 minuten, bijvoorbeeld tijdens het sporten, afwassen of wandelen.

3. Easy choices hard life, hard choices easy life 
Mijn missie is om mensen bewuster te leren ademen. En ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om dit onderdeel van je dag te maken. Zowel ademoefeningen als koud douchen zijn geen zaken die we vanzelf opzoeken. Maar door je dag te beginnen met een koude douche en dertig – veertig minuten per dag te nemen voor je ademhaling, ga je een wereld van verschil merken. Combineer dat met de juiste voeding en nachtrust en je bent ON FIRE!!! Make the hard choice, live the easy life!

Tot slot staan hieronder nog drie handige hand-outs met de oefeningen en beknopte samenvattingen van alles wat ik gedeeld heb met je om uit te printen of op te slaan.

Ik wens je heel veel succes op je pad en als je een persoonlijke sessie met mij wilt boeken dan kan dat uiteraard via ademwinst.nl

3 handige sheets om te bewaren

In de onderstaande drie sheets staat een overzichtelijke samenvatting met de belangrijkste theorie, tips en oefeningen van deze module. Je kunt erop klikken en deze bewaren op bijvoorbeeld je mobiel.

Zo heb je de belangrijkste info altijd bij je!