Zadenkoek

Ingrediënten

50 gram zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram sesamzaad (en/of chia-, lijnzaad)
25 gram hazelnoten
25 gram amandelen
50 ml kokosolie of roomboter
2 eieren
snufje zout
snuf kaneel, kardemom en/of gemberpoeder
4-5 vijgen (of ca. 50 g rozijnen of cranberries)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Kluts de eieren. Vervolgens alles toevoegen en goed roeren.
3. In een springvorm (23cm) een vel natgemaakt en uitgeknepen bakpapier leggen.
4. Doe het mengsel hierop en smeer het uit.
5. Zet de koek middenin de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
6. Laat afkoelen op een rooster.
7. Snijd de koek in punten of repen.

Tips:
- Na afkoelen kan je deze koek al voorgesneden in stukken, prima invriezen. Ga je op pad en wil je iets gezonds mee? Alleen even uit de vriezer halen en klaar! 
- Eet je koolhydraatarm? Laat dan de vijgen/rozijnen/cranberries achterwege.

   Terug