Vegetarische curry met zoete aardappel

Ingrediënten

2 eetlepels kokosolie
1 stengel bleekselderij
1 rode peper
2 uien
2 cm gember
4 tenen knoflook
1 pakje kokosmelk
3 wortels
1/2 bloemkool of broccoli
1 rode paprika
1 grote zoete aardappel
2 volle eetlepels curry madras kruiden (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
1 theelepel zout
2 handjes noten/pitten/zaden naar keuze

Bereiden

1. Snijd de bleekselderij, rode peper, uien, gember en knoflook fijn.
2. Verhit de kokosolie in de pan en voeg alles van stap 1 toe. Laat even ca. 5 min zachtjes bakken.
3. Snijd ondertussen de wortels, bloemkool/broccoli, rode paprika en de zoete aardappel grof. Voeg toe aan de pan.
4. Voeg de curry madras kruiden en zout toe, bak even kort mee.
5. Voeg vervolgens de kokosmelk toe.
6. Verdeel het over 2 kommen/borden en voeg op elke portie een handje noten/pitten/zaden toe.

   Terug