Notenbrood

Ingrediënten

200 gram gemalen hazelnoten, dus meel
200 gram gemalen amandelen, dus meel
75 gram gemalen kokos
4 eieren
50 ml olijfolie of walnootolie
250 gram gedroogd fruit, zoals vijgen, pruimen, abrikozen, cranberry’s, rozijnen of een mix
250 gram noten, bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, cashewnoten, dus GEEN meel

Bereiden

1. Verwarm de open voor op 125 ͦ C.
2. Meng het hazelnotenmeel, amandelmeel en de gemalen kokos door elkaar in een grote kom.
3. Kluts de eieren in een kom en schep dit vervolgens door het meel.
4. Roer de olie door het mengsel.
5. Snijd het gedroogde fruit aan kleine stukjes en roer ze samen met de hele noten door het mengsel.
6. Bekleed een bakblik ruim met bakpapier en schep het mengsel hier op.
7. Druk het deeg goed aan en strijk het glad. Dek het bakblik af met aluminiumfolie bak het brood op 125 ͦ C gedurende 30 minuten.
8. Verwijder het aluminiumfolie en bak het brood opnieuw 30 minuten op 160°.

Tips:
- Snijd het brood als het afgekoeld is in plakken en doe om elke plak huishoudfolie en doe ze in de diepvries. Zo heb je altijd een lekker plakje brood op voorraad. Geschikt als ontbijt of voor onderweg. Het vult enorm!
- Notenmeel zoals amadelmeel, hazelnotelmeel etc. is in Nederland vrij prijzig. Hier voor hebben we 2 super tips!

Tip 1: Je kan ook bij bijvoorbeeld de Lidl goede noten kopen, deze maak je zelf fijn in een keukenmachine of blender, zelfde resultaat!
Tip 2: Woon je in Twente? In Duitsland vind je dit soort producten veel voordeliger, te vinden in de meeste Duitse supermarkten. 

   Terug