250 gram kipfilet |
1 bloemkool |
1 ui |
1 prei |
3 teentjes knoflook |
2 cm verse gember |
1 wortel |
naar smaak toevoegen: kerrie, zout, peper, kokosolie, 2 theelepels sambal |
optioneel: aanvullende nasikruiden zoals ketoembar, laos |
optioneel: zelfgemaakte pindasaus, nodig: |
1 eetlepel kokosolie |
3 eetlepels kokosmelk |
75 ml water |
3 eetlepels ketjap manis |
5 theelepels sambal |
Voor de nasi:
1. Snijd de kipfilet in blokjes kruid ze met zout, peper, 2 theelepels kerrie. Eventueel als extra: ketoembar, laos.
2. Pel de ui en snijd hem fijn.
3. Was de wortel en rasp de wortel grof.
4. Was de prei en snijd hem fijn.
5. Pel de knoflook en snijd hem fijn.
6. Was de bloemkool en maak hem op de grove rasp fijn of met een keukenmachine.
7. Verwarm kokosolie in de wok.
8. Bak de kip bruin en voeg daarna de ui en knoflook toe met een beetje sambal.
9. Bak de ui glazig en voeg dan de prei, gember en wortel toe. Laat het even meebakken.
10. Voeg dan de grof geraspte bloemkool toe. Laat dit ca. 3 minuten meebakken.
11. Op smaak maken met zout.
Voor de pindasaus (optioneel):
Meng de volgende ingrediënten door elkaar op een zacht vuurtje.
1 eetlepel kokosolie
3 eetlepels kokosmelk
75 ml water
3 eetlepels ketjap manis
5 theelepels sambal