Kokosontbijt

Ingrediënten

100 gram havermout
2 eetlepels kokosvet
40 gram noten, verdelen in bijvoorbeeld 20 gram paranoten, 20 gram walnoten
100 gram medjoul dadels
2 eetlepels kokosrasp
150 gram blauwe bessen, aardbeien, frambozen, mango, kiwi's, etc.

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine

1. De avond van te voren: doe de havermout in een kom met ruim water. Doe tevens de noten in een aparte kom met ruim water. In de nacht buiten de koelkast laten staan, hoeft niet afgedekt.
2. De volgende ochtend giet je van beide kommetjes het water af. Let op: het afgieten moet echt heel goed gebeuren, anders is het gerecht echt minder lekker en dat is zonde! Houd de kom schuin en houd je hand er voor zodat het water er uit kan lopen maar dat de havermout blijft zitten. Herhaal dit een paar keer, je zult zien dat er toch telkens nog wat water uitkomt.
3. Ontpit de dadels. Pak vervolgens een keukenmachine en doe daar alle ingrediënten in, behalve het fruit.
4. Meng met de keukenmachine tot dat er een gladde, iets korrelige massa ontstaat.
5. Verdeel over 2 kommen en voeg het fruit toe als topping.

Variatie tip:
In plaats van de wal- en paranoten kan je elk ander soort noot proberen.

Algemene tip:
Het lijkt weinig qua hoeveelheid maar het vult gigantisch. Een belangrijke tip hier bij is om dit met een dessertlepel te eten. Zo geniet je ook langer van je heerlijke ontbijtje!

   Terug