Italiaanse bolognesesaus met courgetti

Ingrediënten

200 gram rundergehakt
2 wortels
1 stengel bleekselderij
125 ml water
1 theelepel zout
2 eetlepels roomboter
1 ui
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
Naar smaak: nootmuskaat, zout, peper
1 rode peper
300 gram tomaten
1 pakje tomatenpuree
2 tenen knoflook
2 courgettes (voor courgetti)

Bereiden

1. Wortel en bleekselderij grof snijden. Ui, knoflook en rode peper fijn snijden. Houd dit even apart.
2. Snijd de tomaten in blokjes.
3. Doe de boter in de pan en bak het gehakt tot het bruin is.
4. Daarna alles van stap 1 toevoegen en al roerend bakken.
5. Blussen met 125 ml water en voeg tevens 1 eetlepel zout toe.
6. Kruiden met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat (mag ook uit een potje).
7. Kruidnagel en laurierblaadje erbij doen.
8. Tomaten en tomatenpuree toevoegen.
9. Ongeveer 20 minuten laten smoren met het deksel op de pan.
10. De saus op smaak brengen met peper en zout.
11. Kruidnagel en laurier verwijderen.
12. Courgettes wassen, onderste puntjes eraf snijden en in de spirelli 5 mm snijden of met een grove rasp slierten van snijden.
13. Vlak voor het opdienen een beetje olie in de pan verhitten en de courgetteslierten even bakken tot ze warm zijn.
14. Verdeel de courgettes over de borden, schep de bolognesesaus er over. 

Tip:
- Dit recept is echt fantastisch! Wij adviseren je dit zeker een keer te maken! :)

   Terug