Homemade muesli

Ingrediënten

50 gram chiazaad / hennepzaad
50 gram kokosrasp
100 gram havermout
50 gram noten totaal (bijvoorbeeld 25 gram hazelnoten en 25 gram amandelen)
50 gram pitten totaal (bijvoorbeeld 25 gram zonnebloempitten en 25 gram pompoenpitten)
50 gram rozijnen

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenweegschaal
Grote bewaarpot of weckpot

1. Doe alle ingrediënten zoals hier boven beschreven bij elkaar in een afsluitbare pot.
2. Goed mengen.
3. Jouw voorraadpot muesli is klaar.
4. Serveer 4 eetlepels van deze zelfgemaakt muesli met ca. 200 ml biologische yoghurt of kwark zonder toevoegingen of plantaardige varianten en 1 stuk of 100 gram fruit naar keuze.

Variatie tip:
Niet voor iedereen zijn melkproducten geschikt. Kan of wil je liever geen melkproducten gebruiken? In plaats van yoghurt of kwark kan je ook plantaardige varianten gebruiken zoals kokosyoghurt.

Algemene tip:
Je kan natuurlijk de samenstelling van de muesli zelf variëren. Voor noten zijn alle soorten geschikt zoals wal-, hazel- para-, cashewnoten, etc. Voor pitten en zaden geldt hetzelfde, lekker zelf gaan variëren! Een mix geeft een veelzijdig aanbod van de goede vetten.

Maag- en darmklachten?
Dan is deze combinatie niet aan te raden. De koolhydraten en eiwitten samen in 1 maaltijd vormen een zware belasting voor ons verteringssysteem. Je merkt snel genoeg of jouw lichaam dit aan kan. In dat geval kan je de muesli ook eten zonder kwark, bijvoorbeeld een handje vol gebruiken als tussendoortje.

Bewaar tip:
In een pot luchtdicht bewaren op een donkere plek, zoals een voorraadkast.

   Terug