Haring bietensalade

Ingrediënten

2 zoute haringen
1 appel
1 sjalotje
Peper en zout naar smaak
2 kleine eetlepels citroensap
3 eetlepels olie
1 mespuntje mosterd
1 gekookte biet
2 handjes walnoten

Bereiden

1. Kook de biet indien je deze vers hebt.
2. Maak in een kleine kom een dressing van 3 eetlepels olie, 2 kleine eetlepels citroensap, mosterd, zout en peper.
3. Snijd de haringen in reepjes.
4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes.
5. Snijd de sjalot, biet en avocado in blokjes.
6. Meng nu alles door elkaar en roer goed door.
7. Schep in een bord of kom en garneer met 1 handje walnoten per persoon.

Tips:
- Uiteraard kunnen er ook andere vissen worden gebruikt zoals sardientjes, makreel, gerookte paling, gerookte forel, etc.

   Terug