Gebakken fruit

Ingrediënten

2 bananen
2 abrikozen vers (of elk soort ander fruit, bv pruimen, druiven, bramen, cranberries etc)
2 appels
Kruiden naar smaak, zoals kaneel, komijn, gember(poeder), speculaaskruiden, etc
Olijfolie of kokosolie
2 eetlepels kokosrasp of kokosschilfers
50 gram gemende noten/pitten/zaden

Bereiden

1. Verhit olijfolie of kokosolie in de koekenpan. Voeg het fruit toe.
2. Bak kort en krachtig aan.
3. Voeg wat van de gekozen kruiden en specerijen toe. Roer goed door.
4. Schep in een kom (2 porties) en garneer met kokosschilfers en per schaaltje een hand noten/pitten/zaden. 

Tips:
- Qua fruit kan je alle soorten gebruiken, gebruik ca. 2-3 stuks fruit per persoon. Bij bv blauwe besjes of aardbeien is ca. 1 handje gelijk aan 1 gemiddeld stuk fruit.
- Qua gebruik van kruiden en specerijen kijk wat je in huis hebt. Ook 1-2 van de genoemde voorbeelden is al erg lekker.
- Dit kan ook heel goed koud worden gegeten, je gebruikt dan exact dezelfde ingrediënten, alleen het hoeft niet in een pan. Het fruit is dan dus niet meer gebakken. Doe alles in een schaaltje en voeg toe. Kokosolie is vloeibaar vanaf ca 25 graden, dus in de winterperiode zal dit niet vloeibaar zijn op kamertemperatuur.
- Wanneer je snel last hebt van darmklachten en/of wanneer er sprake is van een slechte vertering adviseren we het fruit wel te bakken.

   Terug