Courgettesoep

Ingrediënten

3 uien gesnipperd
6 teentjes knoflook fijngesneden
2 courgettes in blokjes
4 aardappels in blokjes
2 theelepels zout
750 ml water
200 gram creme fraiche
Piri piri
kurkuma- of kerriepoeder
Olijfolie

Bereiden

1. Verhit in de soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit hier in de ui en knoflook glazig.
2. Doe het water en zout erbij en breng aan de kook.
3. Voeg de aardappels en courgettes toe en laat ca. 30 minuten koken.
4. Pureer de soep met een staafmixer.
5. Voeg de creme frainche, piri piri, kurkuma/kerrie toe en roer goed door.
6. Proef en voeg naar smaak nog extra zout of andere kruiden toe.

Tips:
- Wil of kan je geen gebruik maken van melkproducten? Je kunt de creme fraiche ook vervangen door kokosmelk.
- Bouillonblokjes zijn vaak sterk bewerkt en bevatten veel onnodige toevoegingen. Onze voorkeur gaat daarom uit naar het gebruik van zout. Bij voorkeur adviseren wij himalayazout of grof zeezout (ziet er grijs en plakkerig uit). Deze bevatten de meeste mineralen. 

   Terug