Broccolisalade

Ingrediënten

500 gram broccoli
250 gram champignons, bijvoorbeeld shi- take
2 tomaten
1 avocado
4 eetlepels pompoenpitten
4 eetlepels zonnebloempitten
4 eetlepels olijfolie (2 voor dressing + 2 om te bakken)
1 eetlepel azijn (voor dressing)
Peper en zout (voor dressing)

Bereiden

1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de stronk.
2. Doe ze in een pan met kokend water en kook ze kort, ca. 4 minuten.
3. Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan af en laat ze uitlekken.
4. Snijd de tomaten doormidden en snijd ze in blokjes.
5. Snijd de champignons in plakjes.
6. Bak de champignons in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
7. Meng de 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en peper en zout voor de dressing door elkaar in een grote schaal.
8. Maak de avocado schoon, snijd hem in blokjes en vermeng de avocado met de dressing.
9. Schep de broccoli, de tomatenblokjes en de champignons door de dressing met avocado.
10. Rooster de pitten in een droge koekenpan.
11. Verdeel de salade over de bordjes en strooi er wat pitten over.

Tips:
- Deze salade is zowel koud als warm heerlijk!
- Geschikt voor zowel lunch (evt. koud meenemen naar je werk) als avondmaaltijd.

   Terug