Mediterrane zalm salade

Mediterrane zalm salade

Benodigdheden
Grote kom
Plank en mes
Pan en koekenpan

Categorie Hoofdgerechten Lunch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale tijd 10 minuten
Aantal personen of porties 4 personen

Ingrediënten

200 gram rucola/krulsla/veldsla of een mix
200 gram gerookte zalm
2 avocado’s
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 limoen
4 eieren
1 grapefruit

Instructies

  1. Doe de eieren in de pan en kook deze, zorg dat ze niet te zacht gekookt zijn.
  2. Was de salade en doe deze in een grote kom.
  3. Haal de schil van de avocado’s en verwijder de pit. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes. De grapefruit pellen en in kleine stukjes snijden. Ook de zalm in kleine stukjes snijden. Voeg de avocado, grapefruit en zalm toe aan de salade.
  4. Rooster de pijnboompitjes goudbruin op laag vuur. Voeg toe aan de salade.
  5. Als de eieren klaar zijn, deze afpellen en ook in stukjes snijden. Voeg toe aan de salade.
  6. Als alle ingrediënten toegevoegd zijn aan de salade rasp je de schil van de limoen over de salade heen. Snijd de limoen vervolgens door midden en knijp het sap uit over de salade. Voeg naar smaak een beetje peper toe.

Tips:

Als je de grapefruit te zuur vindt gebruik dan een halve grapefruit en/of verwijder de witte vellen; deze zijn met name zuur, maar ook heel gezond!

Een andere tip als je de grapefruit te zuur vindt: je kan ook in plaats van een grapefruit een sinaasappel gebruiken.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *