
Italiaanse bolognesesaus met courgetti
Benodigdheden
Koekenpan
Pan
Vergiet
Snijplank en mes
Maatbeker
Ingrediënten
200 gram rundergehakt
2 wortels
1 stengel bleekselderij
125 ml water
1 theelepel zout
2 eetlepels roomboter
1 ui
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
Naar smaak: nootmuskaat, zout, peper
1 rode peper
300 gram tomaten
1 pakje tomatenpuree
2 tenen knoflook
2 courgettes (voor courgetti)
Instructies
- Wortel en bleekselderij grof snijden. Ui, knoflook en rode peper fijn snijden. Houd dit even apart.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Doe de boter in de koekenpan en bak het gehakt tot het bruin is.
- Daarna alles van stap 1 toevoegen en al roerend bakken.
- Blussen met 125 ml water en voeg tevens 1 eetlepel zout toe.
- Kruiden met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat (mag ook uit een potje).
- Kruidnagel en laurierblaadje erbij doen.
- Tomaten en tomatenpuree toevoegen.
- Ongeveer 20 minuten laten smoren met het deksel op de pan.
- De saus op smaak brengen met peper en zout.
- Kruidnagel en laurier verwijderen.
- Courgettes wassen, onderste puntjes eraf snijden en in de spirelli 5 mm snijden of met een grove rasp slierten van snijden.
- Vlak voor het opdienen een beetje olie in de pan verhitten en de courgetteslierten even bakken tot ze warm zijn.
- Verdeel de courgettes over de borden, schep de bolognesesaus er over.
Tips:
Dit recept is echt fantastisch! Wij adviseren je dit zeker een keer te maken! 🙂