Healthy pancakes

Healthy pancakes

Benodigdheden:
Blender of kom
Koekenpan

Categorie Lunch Ontbijt
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal personen of porties 2 personen

Ingrediënten

Voor in de pan-
1 eetlepel kokosvet (bij een pan met een goede anti-aanbaklaag slechts 1 x nodig)
Voor beslag
100 g speltmeel of boekweitmeel
1 zakje bakpoeder
200 ml water
2 bananen
Voor topping
Voorbeeld hartig: (bij voorkeur hartig) 200 gram gewokte spinazie, 100 g gerookte zalm
Voorbeeld zoet: 100 gram blauwe bessen, 1/2 extra banaan

Instructies

  1. Doe in een blender: de meel, bakpoeder, water en 2 bananen. Blend fijn tot een gladde massa. Indien je een kom gebruikt begin dan met de bananen te prakken, voeg vervolgens de rest toe. Goed roeren. Verwarm een bakpan op het vuur met een halve theelepel kokosvet of roomboter. Let op: je hoeft niet bij elke pannenkoek nieuw bakvet te gebruiken als je beschikt over een pan met een goede antiaanbaklaag.
  2. Als het vet warm is schep je met een grote soeplepel of opscheplepel wat beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich verdeelt. Zodra er luchtbelletjes zichtbaar worden maak je voorzichtig de randen los. Zodra het beslag een vastere vorm krijgt draai je de pannenkoek om en bak je deze aan 2 kanten bruin.
  3. Doe de pannenkoek op een bord en voeg tenslotte jouw topping naar keuze toe.

Tips:

Variatietips
Eindeloze variaties zijn mogelijk… wees creatief en probeer verschillende toppings uit.
De voorkeur gaat uit naar hartig beleg zoals hierboven werd genoemd: zalm met spinazie. Denk ook aan geitenkaas met walnoten. Beperk de evt. hoeveelheid honing, e.d.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *