
Havermoutkoekjes
Benodigdheden
Een grote kom en een vork
Een oven met bakplaat bekleed met bakpapier
Snijplank en (groot) mes
Ingrediënten
100 g havermout
2 rijpe bananen
50 g pure chocola (zo puur mogelijk)
1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
0,5 theelepel vanillepoeder optioneel (niet te verwarren met vanillesuiker!)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de bananen fijn in een kom met een vork.
- Snijd de chocola in kleine stukjes.
- Voeg de havermout, chocola, kokosbloesemsuiker (of alternatief) en evt. vanillepoeder (of het vanillestokje fijngemalen) toe aan de kom met geprakte bananen.
- Roer alles goed door elkaar tot het een vast geheel wordt.
- Schep 8 x een eetlepel (met een flinke kop er op) en maak zo kleine hoopjes op de bakplaat met bakpapier.
- Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
Tips:
Tip 1
Af laten koelen en daarna kan je ze direct invriezen. Zo voorkom je dat je er in blijft dooreten want ze zijn erg lekker! ’s Ochtends kan je er 1 uit de vriezer halen als snack voor tussendoor.
Tip 2
Dit gerecht is erg koolhydraatrijk. Wil je minder koolhydraten? Vervang dan (een deel) van de havermout door notenmeel, zoals bijvoorbeeld amandelmeel, hazelnotenmeel, etc.