Over ons

Onze passie is om jou goed te laten voelen, te laten stralen en de beste versie van jezelf te (her)vinden!

Marloes Mulder

Aangenaam! Ik ben Marloes Mulder, orthomoleculair diëtist en tevens oprichter van deze praktijk. Voordat ik diëtist werd had ik een baan in een hele andere richting welke totaal niet bij me paste. Ik miste het gevoel dat ik iets kon bijdragen en betekenen voor een ander. Tijdens een aantal maanden reizen en vele gesprekken onderweg kwam ik er achter wat mijn passie is: mensen hun gezondheid (terug) geven door iets heel basaals: anders leren eten.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. Dagelijks ervaar ik wat de kracht van voeding is: mijn cliënten krijgen meer energie, voelen zich fitter en stralen weer, medicatie kan worden afgebouwd, (vage) klachten verdwijnen… en dat allemaal door goede voeding. En dan bedoel ik dus échte voeding, niet wat in de fabriek in elkaar is geknutseld.

Ik was altijd al voorstander van puur en onbewerkt eten, dit werd alleen maar meer bevestigd nadat ik de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde had gevolgd. Na een aantal jaren als regulier diëtist te hebben gewerkt was ik namelijk op zoek naar ‘meer’. Het kwam weleens voor dat ik met het toepassen van de reguliere protocollen onvoldoende resultaat boekte. Wat ging hier niet goed, vroeg ik mij af. Er moet iets zijn wat ik hier niet begrijp, of waar ik (nog) geen weet van heb. 

Nieuwsgierigheid zit in mijn aard en via een collega kwam ik in aanraking met Orthomoleculaire Geneeskunde. Hierbij ligt de nadruk op échte, pure voeding. Ik heb hierbij nog veel meer geleerd systemisch te denken: hoe werken processen in het lichaam en hoe kan je daar met voeding op ingrijpen. Dit was de beste keuze ooit! Ik kan mijn cliënten hierdoor nog meer bieden dan voorheen. Dat is zowel voor de cliënt als voor mijzelf een enorme verrijking. Daarnaast is het super om in een team te werken met orthomoleculair geschoolde collega’s, de lijnen zijn kort en we sparren regelmatig met elkaar.

Naast orthomoleculair diëtist ben ik ook mama van Era (2019). Era heeft ons enorm verrast met zijn komst. Era kwam namelijk 10 weken te vroeg ter wereld. Het was een spannende tijd (zie blog), maar gelukkig gaat alles nu super goed en is hij inmiddels al heel mooi, sterk ‘eigen wijs’ mannetje. Ik houd ervan mezelf continu te blijven ontwikkelen en mezelf uit te dagen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ik mediteer, doe aan yoga en korte power workouts, houd van de natuur, speel gitaar en zing. En bovenal houd ik heel erg van lekker eten en op zijn tijd… niet lachen: een advocaatje met slagroom 😉

Anna Brune

Welkom! Ik ben Anna Brune en ben als diëtist werkzaam bij Fuego. Binnen mijn werk combineer ik de Westerse diëtetiek en bijbehorende meest recente wetenschappelijke inzichten, met de eeuwenoude Oosterse geneeswijzen: Ayurveda en de Chinese 5 elementen voeding. Deze traditionele geneeswijzen hebben specifieke inzichten in voeding en leefstijl en zijn nauw verbonden met de natuur. Juist dat spreekt mij aan. 

Voor mij is het toepassen van deze combinatie van Oost en West ‘the best of both worlds’. Ik kwam met de Ayurveda in contact via een ernstig zieke vriend van me. Hij was zo enthousiast over deze geneeswijze, waarin voeding een hoofdrol speelt, dat hij mij vroeg een artikel hierover in een tijdschrift te schrijven. Deze eenvoudige vraag resulteerde uiteindelijk in mijn aanvullende studie Ayurvedische voedingsleer. Ik ben hem tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij mij op het Ayurvedische pad heeft geholpen.

In het kort: vanuit Ayurveda wordt gekeken naar verschillen in stofwisselingstypen; dit aspect miste ik in de Westerse kijk op voeding. Ook speelt bij Ayurveda de thermische werking van voeding een belangrijke rol, evenals bij de Chinese vijf elementen voeding. De thermische werking van voeding kan goed ingezet worden bij tal van aandoeningen. Ik zet deze vooral ook in bij het (her)activeren van een vertraagde stofwisseling. Bij deze traditionele geneeswijzen speelt natuurlijke, zuivere, onbewerkte, met zorg bereide voeding, afgestemd op het individu en zijn of haar specifieke leefomstandigheden, een cruciale rol. De orthomoleculaire voedingsleer sluit hier verrassend goed bij aan.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van het prikkelbare darmsyndroom en voedselintoleranties. Opgroeien in het Joris 3 pinter-tijdperk (leeftijdgenoten weten dat ik het over de drie glazen melk per dag heb) is niet fijn als je een niet-gediagnostiseerde koemelkintolerantie hebt. Ik was het kind dat na het eten altijd met buikpijn op de bank lag en op school altijd de kortste pauze had, omdat ik altijd als laatste tegen dat ellendige schoolmelkkartonnetje aan zat te hikken en niet eerder de klas uit mocht….

Rest mij je aan te moedigen naar je gevoel en intuïtie te luisteren, vooral ook op het gebied van voeding! Ik help je graag, vanuit mijn professie en ervaring, het optimale uit jouw gezondheid te halen, via een voor jou individueel samengesteld voeding- en leefstijlplan.

Download nu ons gratis ebookMet deze 10 tips zie je er stralend uit!

Vul even je naam en je email adres in download gratis mijn ebook