Onze passie is om jou goed te laten voelen, te laten stralen en de beste versie van jezelf te (her)vinden!

Marloes Mulder
Marloes Mulder

Aangenaam! Ik ben Marloes Mulder, orthomoleculair diëtist en tevens oprichter van deze praktijk. Voordat ik diëtist werd had ik een baan in een hele andere richting welke totaal niet bij me paste. Ik miste het gevoel dat ik iets kon bijdragen en betekenen voor een ander. Tijdens een aantal maanden reizen en vele gesprekken onderweg kwam ik er achter wat mijn passie is: mensen hun gezondheid (terug) geven door iets heel basaals: anders leren eten.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. Dagelijks ervaar ik wat de kracht van voeding is: mijn cliënten krijgen meer energie, voelen zich fitter en stralen weer, medicatie kan worden afgebouwd, (vage) klachten verdwijnen... en dat allemaal door goede voeding. En dan bedoel ik dus échte voeding, niet wat in de fabriek in elkaar is geknutseld.

Ik was altijd al voorstander van puur en onbewerkt eten, dit werd alleen maar meer bevestigd nadat ik de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde had gevolgd. Na een aantal jaren als regulier diëtist te hebben gewerkt was ik namelijk op zoek naar 'meer'. Het kwam weleens voor dat ik met het toepassen van de reguliere protocollen onvoldoende resultaat boekte. Wat ging hier niet goed, vroeg ik mij af. Er moet iets zijn wat ik hier niet begrijp, of waar ik (nog) geen weet van heb. Nieuwsgierigheid zit in mijn aard en via een collega kwam ik in aanraking met Orthomoleculaire Geneeskunde. Hierbij ligt de nadruk op échte, pure voeding. Ik heb hierbij nog veel meer geleerd systemisch te denken: hoe werken processen in het lichaam en hoe kan je daar met voeding op ingrijpen. Dit was de beste keuze ooit! Ik kan mijn cliënten hierdoor nog meer bieden dan voorheen. Dat is zowel voor de cliënt als voor mijzelf een enorme verrijking. Daarnaast is het super om in een team te werken met orthomoleculair geschoolde collega's, de lijnen zijn kort en we sparren regelmatig met elkaar.

Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof t/m maart 2020. Wij zijn trotse ouders geworden van onze zoon Era. Hij kwam 10 weken te vroeg ter wereld maar maakt het inmiddels goed. Benieuwd naar ons verhaal? Zie mijn blog hier.Aardje Hegeman
Aardje Hegeman

Aangenaam! Ik ben Aardje Hegeman, orthomoleculair diëtist. Ik werk sinds 2010 volgens de orthomoleculaire inzichten. Dat betekent zoveel mogelijk onbewerkte voeding en voeding die we oorspronkelijk aten. Ik ben bij mezelf begonnen. Het heeft mij heel veel meer energie opgeleverd, mijn darmklachten zijn verbeterd, ik heb mijn gewicht onder controle en ook heel belangrijk: ik kan op deze manier heel lekker eten. Ook mij kostte het moeite om afscheid te nemen van bepaalde voedingsmiddelen en om elke dag voldoende te bewegen.

100% goed doen is er niet bij, 80% is voor mij voldoende. Dan bekijk ik het per week, de ene dag gaat het goed en de andere dag wat minder. Ik weet waar mijn valkuilen liggen en hoe ik er mee om kan gaan. Dat wil niet zeggen dat ik het altijd goed doe, het blijft afwegen waar ik op dat moment voor kies.

Doordat ik weet hoe allerlei processen in het lichaam werken, ben ik mij bewust waar ik mee bezig ben. Stress is een dingetje wat bij mij vaak naar boven komt. Ik zoek de uitdagingen misschien ook wel op. Daarna weet ik wat ik moet doen om weer in balans te komen. Dit kost vaak moeite, maar maakt dat ik kan blijven doen wat ik leuk vind.

Door mijn orthomoleculaire opleiding ben ik breder gaan kijken. Voeding is altijd het uitgangspunt in mijn adviezen, maar het kan zijn dat extra voedingssuppletie wordt aanbevolen. Het is nooit een vervanging van gezonde voeding, maar een aanvulling op de gebruikte voeding voor een beter of sneller resultaat. Als voorbeeld kunnen gewrichtsklachten en botontkalking met voeding positief beïnvloed worden door te kijken naar welke voeding we zouden kunnen gaan eten. Hierbij kan beweging en voedingssuppletie; zoals vitamine D, worden geadviseerd.Anna Brune
Anna Brune

Welkom! Ik ben Anna Brune en ben als diëtist werkzaam bij Fuego. Binnen mijn werk combineer ik de Westerse diëtetiek en bijbehorende meest recente wetenschappelijke inzichten, met de eeuwenoude Oosterse geneeswijzen: Ayurveda en de Chinese 5 elementen voeding. Deze traditionele geneeswijzen hebben specifieke inzichten in voeding en leefstijl en zijn nauw verbonden met de natuur. Juist dat spreekt mij aan. Voor mij is het toepassen van deze combinatie van Oost en West ‘the best of both worlds’. Ik kwam met de Ayurveda in contact via een ernstig zieke vriend van me. Hij was zo enthousiast over deze geneeswijze, waarin voeding een hoofdrol speelt, dat hij mij vroeg een artikel hierover in een tijdschrift te schrijven. Deze eenvoudige vraag resulteerde uiteindelijk in mijn aanvullende studie Ayurvedische voedingsleer. Ik ben hem tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij mij op het Ayurvedische pad heeft geholpen.

In het kort: vanuit Ayurveda wordt gekeken naar verschillen in stofwisselingstypen; dit aspect miste ik in de Westerse kijk op voeding. Ook speelt bij Ayurveda de thermische werking van voeding een belangrijke rol, evenals bij de Chinese vijf elementen voeding. De thermische werking van voeding kan goed ingezet worden bij tal van aandoeningen. Ik zet deze vooral ook in bij het (her)activeren van een vertraagde stofwisseling. Bij deze traditionele geneeswijzen speelt natuurlijke, zuivere, onbewerkte, met zorg bereide voeding, afgestemd op het individu en zijn of haar specifieke leefomstandigheden, een cruciale rol. De orthomoleculaire voedingsleer sluit hier verrassend goed bij aan.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van het prikkelbare darmsyndroom en voedselintoleranties. Opgroeien in het Joris 3 pinter-tijdperk (leeftijdgenoten weten dat ik het over de drie glazen melk per dag heb) is niet fijn als je een niet-gediagnostiseerde koemelkintolerantie hebt. Ik was het kind dat na het eten altijd met buikpijn op de bank lag en op school altijd de kortste pauze had, omdat ik altijd als laatste tegen dat ellendige schoolmelkkartonnetje aan zat te hikken en niet eerder de klas uit mocht....

Rest mij je aan te moedigen naar je gevoel en intuïtie te luisteren, vooral ook op het gebied van voeding! Ik help je graag, vanuit mijn professie en ervaring, het optimale uit jouw gezondheid te halen, via een voor jou individueel samengesteld voeding- en leefstijlplan.Moniek Welling
Moniek Welling

Welkom! Ik ben Moniek Welling en werkzaam als orthomoleculair diëtist. Mijn passie is het begeleiden en coachen van cliënten naar een gezond eetpatroon en een betere leefstijl. Naast het werk als diëtist ben ik ook yoga-docent.

Voeding is voor mij iets waarvan ik iedere dag intens geniet. Als ik mijn zoontjes zie eten ben ik blij dat zij heerlijk kunnen genieten van een lekkere maaltijd of een tussendoortje. Toch is het kunnen genieten van eten voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Voor mij is er een periode in mijn leven geweest waarin ik niet lekker in mijn vel zat. Ik heb toen ook ervaren welke invloed dit had op mijn voeding en leefstijl. Sinds ik met mijn yoga-opleiding ben gestart ben ik me steeds bewuster van wat ik eet en kan ik er nog meer van genieten. Dit is iets wat ik graag aan anderen wil doorgeven.

Tijdens mijn werk als diëtist merkte ik dat ik niet iedereen voldoende kon helpen met de standaard adviezen zoals we die op de opleiding geleerd hadden en zoals het voedingscentrum ze voorschrijft. Ik ben me vervolgens meer gaan verdiepen in orthomoleculaire en natuurlijke voeding. Ik heb toen naast de opleiding Voeding & Diëtetiek een orthomoleculaire opleiding gevolgd. Met de juiste voedingsstoffen is voeding ons beste medicijn, zonder enige nadelige bijwerking!

Mijn visie is dat een zo natuurlijk mogelijke voeding het beste is voor het lichaam. Dit is een voeding met zo min mogelijk toevoegingen en zo nodig aanvulling met supplementen. Ik werk niet met een specifiek dieet maar ik maak gebruik van mijn voedingskennis en de jarenlange ervaring die ik heb als diëtist. Mijn benadering is holistisch, deze benadering staat voor het verbeteren van de totale gezondheid en welzijn door het wegnemen van de oorzaken achter de klachten. De gedachte hierachter is dat er tussen lichaam en geest een nauwe wisselwerking bestaat die beide een grote invloed op elkaar hebben. Ik kijk dan ook niet alleen naar de voeding, maar ook naar beweging, slaap en ontspanning. Desgewenst kan ik mijn voedingsadvies combineren met op jouw afgestemde yoga- of ademhalingsoefeningen.

OpleidingMarloes
2016 Orthomoleculaire Geneeskunde, Ortho Linea
2010 Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam


Aardje
2009 Orthomoleculaire Geneeswijzen, Natura Foundation
1982 Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen


Anna
in opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer, Sorag Akademie
1983 Voeding en Diëtetiek, Hanzehogeschool Groningen


Moniek
2001 Orthomoleculaire Geneeskunde, Stichting Orthomoleculaire Educatie
1997 Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen