Post List

14 December 2016

Mijn darmklachten zijn verdwenen

Een vakantiesouvenir

Ik heb mijn huiswerk netjes gedaan en schuif het eetdagboek op tafel. Met je eetpatroon is eigenlijk niks mis, ziet Marloes direct. Ik eet gezond, sport veel maar toch voel ik me niet fit. Ook de weegschaal heeft geen verrassend nieuws. Marloes is een en al oor, noteert alles. Bij het woord ‘vakantie’ gaan de alarmbellen rinkelen. Waar en wanneer?, is de vraag. Twee maanden geleden stond ik met mijn vriend op de mooiste stranden van de Filipijnen. De vakantie was fantastisch, het eten vreselijk. “Je darmen moeten daar een klap hebben gehad”, vermoedt Marloes. Ik vrees dat ze gelijk heeft, maar zie die opgezette buik nog niet zo snel verdwijnen.

Orthomoleculair behandelplan

“Opruimen, opbouwen en herstellen”, luidt het strijdplan van Marloes. Ze kijkt verder dan mijn opgezette buik, ziet waar het misgaat. Het is niet alleen de vakantie, maar mijn darmen zijn gewoon een beetje gevoelig. En ik ben lang niet de enige, weet ze uit ervaring. De vakantie was bij mij de ‘trigger’. Tarwe en zuivel blijven m’n darmen sindsdien plagen. Marloes komt met een reëel behandelplan, het is te veel om te onthouden. “Ik stuur het je straks allemaal via de mail”, belooft ze. Even geen tarwe en zuivel, maar wel andere multivitamine, probiotica en andere orthomoleculaire middelen. Daar hangt vast een enorm prijskaartje aan? Dat valt dus allemaal reuze mee. Die zelfde middag kreeg ik via de e-mail het uitvoerige behandelplan, met een paar handige receptjes.

Het werkt!

De eerste vijf dagen werkt nummer één als een tierelier. Fase opruimen, wordt gevolgd door fase opbouwen en ik zit weer bij Marloes in de stoel. ‘Ik heb mijn buik weer terug.’ Maar Marloes is nog niet klaar. Kan ik je nog helpen met je eetpatroon? Lekkere tussendoortjes? Heb je verder nog vragen? Ik was de wanhoop nabij en dan is een luisterend oor heel fijn. En ik mag Marloes als hulplijn gebruiken, mocht het onverhoopt toch weer een keer misgaan. Mailen, bellen, sms’en: het is allemaal geen probleem. Een fijn idee, we hopen stiekem allebei dat het niet meer nodig is. Het strijdplan werkt.  

   Terug