De decembermaand breekt aan
Dit is een maand die in het teken staat van gezelligheid, samen zijn, een aantal vrije dagen, aandacht voor elkaar en vooral… heel veel lekker eten. Alhoewel, lekker? Daar kom ik later op terug. Wij nodigen je van harte uit om het dit jaar eens heel anders aan te pakken. Dit keer gaan jouw goede voornemens om gezonder te gaan eten je wél lukken! Hoe? Door deel te nemen aan de ‘Goede voornemens nieuwe stijl’.

Helikopterview
Ik wil je uitnodigen om dit plaatje eens uit te zoomen en hier als een toeschouwer naar te kijken, vanuit de zogenaamde ‘helikopterview’. Alsof je van een andere planeet komt en van een afstand kijkt naar wat de mensen aan het doen zijn. Simpel gezegd zie je dan mensen die in december alles eten wat los en vast zit, het kan niet gek genoeg. Vervolgens in januari gebeurt het omgekeerde: we moeten ineens op rantsoen. Dat rantsoen heeft volgens mij niet alleen te maken met een lege portemonnee… 😉


4 of 31 feestdagen?
In feite telt de decembermaand slechts 4 feestdagen: Sinterklaas, 1e en 2e kerstdag en oudjaarsdag. December heeft 31 dagen, dus wanneer we slechts 4 dagen wat extra’s nemen, zou de schade in principe enigszins beperkt kunnen blijven. Zelfs al zijn dat geen gezonde keuzes. Begrijp me niet verkeerd, in mijn ogen is er niets mis met een extraatje op deze feestdagen. Als het alleen hier bij blijft is er meestal ook niet zo veel aan de hand. Het tegendeel gebeurt vaak in de praktijk: ‘Ach de decembermaand is toch zo’n moeilijke maand, in januari begin ik wel weer’. Betrap jij jezelf ook op deze gedachte? Het is algemeen maatschappelijk geaccepteerd en velen doen hier aan mee.

Januari…
Januari breekt aan en hiermee komen ook de goede voornemens weer tevoorschijn. Streng op dieet. Minimaal 4 x per week naar de sportschool. Geen alcohol….. Met als gevolg: elke middag een hongerklop als dat van een olifant en de verleidingen om je heen worden met de dag moeilijker te weerstaan. Eigenlijk weet je zelf ook wel dat dit komt doordat je nu veel te streng bezig bent. Wat een contrast met december! Dit verschil is zo groot, waardoor ik het niet gek vind dat veel mensen februari niet eens halen met hun nieuwe voornemens. Simpelweg omdat dit niet bij hen past.

Commercie
Ik vermoed dat jij dit wel herkent. Hoe komt het dan toch dat we er elk jaar weer intrappen? Dat komt door een zeer goed marketingplan wat hier achter verscholen ligt. Er is er maar een die namelijk beter wordt van dit eet-spektakel: de portemonnee van de fabrikanten. Het is niet voor niets dat al in september de pepernoten in de winkel liggen. Ook de kerstkransjes lachen je gezellig tegemoet. Hoewel oliebollen een traditie zijn op oudjaarsdag, draaien de oliebollenkramen eind november al weer op volle toeren. Niet te vergeten komen straks ook de nieuwjaarsrolletjes met slagroom voorbij. Velen doen er aan mee. Waarom? Tsja, waarom niet, dat hoort er toch eenmaal bij? Het is toch gezellig? Het wordt ons door allerlei reclame uitingen wijsgemaakt dat dit gezellig is en er bij hoort. Eigenlijk worden we gehersenspoeld met deze opvatting, als je het maar vaak genoeg ziet ga je het vanzelf gaat geloven. Als je hier niet bewust bij stil staat hebben de fabrikanten je precies waar ze je willen hebben: juist met je neus in de… pepernoten, kerstkransjes en nieuwjaarsrolletjes met slagroom… 😉

Goedkope grondstoffen
Ik heb de plaatselijke supermarkteigenaar (ik zal geen naam noemen) gevraagd wat hij van dit fenomeen vindt. ‘Belachelijk’, zei hij. Toen ik vroeg waarom hij er dan toch aan mee deed antwoordde hij: ‘Als we er niet in mee gaan snijden we onszelf in de vingers, in deze periode draaien we simpelweg veel meer omzet door de verkoop van al die sinterklaas- en kerstproducten. Er zit een hoog winstmarge op’. Duidelijke taal. Dat hoge winstmarge komt doordat deze producten enkel hele goedkope grondstoffen bevatten. Voornamelijk veel suiker, vet, zout en een heleboel E-nummers om de houdbaarheid te verlengen.

Goede voornemens nieuwe stijl
Kan het ook anders? Jazeker! Wij van Fuego geloven er in dat het heel anders kan. Wij zijn er van overtuigd dat jij je in januari heel erg blij kunt voelen in plaats van gefrustreerd door de gestrande voornemens. Heel simpel, doe niet aan deze gekte mee. Bij deze nodigen wij je uit om deel te nemen aan de ‘Goede voornemens nieuwe stijl’. Dat betekent dat je nu, ja juist NU, in december begint met je goede voornemens. Gezonder eten, meer kennis opdoen over welke voeding geschikt is voor jou, leren waar jouw lijf behoefte aan heeft en leren om de juiste keuzes te maken, meer genieten met minder. Natuurlijk mag je daarbij best eens kiezen voor iets ongezonds, die ruimte is er zeker, ook met de feestdagen. ‘Goede voornemens nieuwe stijl’ voorkomt een heleboel frustratie in januari.

Wat zijn de voordelen van nu starten? 

Je hebt in januari geen bonuskilo’s. Sterker nog, als je nu start val je langzaam en gezond af. Doordat je geen bonuskilo’s hebt, is er dus sprake van een dubbele winst in januari! Je zult je in januari sterk, trots, fit, gezond en stralend voelen! Met meer energie knal je het nieuwe jaar in! Wie wil dat nou niet, zo het nieuwe jaar beginnen? Dat zijn pas goede voornemens!

Decemberactie 15 EUR,- korting
Doe je mee? Omdat we jou ook ‘Goede voornemens nieuwe stijl’ gunnen, geven we iedereen in de maand december 15 EUR,- korting op het intake- en adviesgesprek. Tijdens dit gesprek geven we je informatie over gezonde voeding, beantwoorden we al je vragen en stellen we een persoonlijk voedingsadvies op, waarbij we de adviezen afstemmen op jouw leven, wensen en voorkeuren. We houden hierbij rekening met jouw persoonlijke omstandigheden zoals werk, gezinssituatie, financiën en wat er verder nodig is om het voor jou tot een succes te maken.

Lekker eten… eten met mate(n)?
Terugkomend op mijn eerste alinea… lekker? Wij laten je ervaren wat echt lekker eten is. Dat zijn geen in elkaar geknutselde producten uit de fabriek met vele suikers, vetten, zout en E-nummers. Echt lekker eten is pure voeding, zo min mogelijk bewerkt. Dit is super easy, ook tijdens de feestdagen kan je heerlijk en gezond eten. Wij helpen je hier graag bij met inspiratie en recepten (houd de website in de gaten; binnenkort heerlijke decemberrecepten), die voor iedereen makkelijk te maken zijn! Wil je toch een keer een beetje afwijken en kies je wel voor ‘ongezond’? Geen probleem, dat moet ook gerust af en toe kunnen. We zijn realistisch. Tenslotte, bedenk je dat de achterliggende gedachte van kerst is om samen te zijn, liefde en aandacht te schenken aan elkaar. Dus met kerst kunnen we ook eten met mate(n)! 😉

Doe je ook mee met ‘Voornemens nieuwe stijl’? Graag tot binnenkort!

Geef een reactie