Blog Lijst

4 December 2019, door Marloes

Ons zoontje kwam 10 weken te vroeg...

Inmiddels 5 weken geleden kwam onze zoon Era 10 weken te vroeg ter wereld. De eerste weken waren erg spannend. Ik heb me nog nooit in mijn leven zo kwetsbaar gevoeld als in deze periode. Inmiddels is hij 5 weken oud en maakt hij het met nog een beetje medische hulp, erg goed. Ik deel mijn persoonlijke verhaal via deze blog.

Lees meer


8 July 2019, door Marloes

The Magic Pill

Gezonde voeding die ons beter maakt en preventief werkt is anders dan wat velen denken. We krijgen van overheidsinstanties onjuiste informatie voorgeschoteld. Het is heel triest maar waar: het heeft allemaal met geld en belangen te maken. Welke voeding voedt ons en helpt het lichaam te herstellen?

Lees meer


15 December 2018, door Marloes

Wonen en werken op 8 m2: wat heeft ‘camperlife’ mij geleerd?

Het afgelopen jaar heb ik mijn diëtistenpraktijk Fuego gerund vanuit een camper op Ibiza. Ben je benieuwd hoe dat is gegaan, hoe wij tot dit besluit zijn gekomen en welke inzichten ik heb opgedaan? In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees meer


9 October 2018, door Marloes

Marloes… te dik of een eetstoornis?

Ik krijg weleens de vraag of ik zelf ooit problemen heb gehad met voeding. "Ben je te dik geweest?" Of: "Heb je een eetstoornis gehad?" Met andere woorden: waar komt jouw interesse in voeding vandaan? Een begrijpelijke vraag. In deze blog vertel ik je hoe het zit.

Lees meer


6 June 2018, door Judith

Hoe gezond is een vegetarisch eetpatroon?

Vegetarisch eten is hip. Steeds meer mensen staan stil bij het welzijn van dieren, het milieu en eigen gezondheid. Hierdoor stoppen of minderen veel mensen de vleesconsumptie. Is dit echter wel gezond? Heb je kans op tekorten? In deze blog leggen we je er alles over uit!

Lees meer