Blog Lijst

15 December 2018, door Marloes

Wonen en werken op 8 m2: wat heeft ‘camperlife’ mij geleerd?

Het afgelopen jaar heb ik mijn diëtistenpraktijk Fuego gerund vanuit een camper op Ibiza. Ben je benieuwd hoe dat is gegaan, hoe wij tot dit besluit zijn gekomen en welke inzichten ik heb opgedaan? In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees meer


9 October 2018, door Marloes

Marloes… te dik of een eetstoornis?

Ik krijg weleens de vraag of ik zelf ooit problemen heb gehad met voeding. "Ben je te dik geweest?" Of: "Heb je een eetstoornis gehad?" Met andere woorden: waar komt jouw interesse in voeding vandaan? Een begrijpelijke vraag. In deze blog vertel ik je hoe het zit.

Lees meer


6 June 2018, door Judith

Hoe gezond is een vegetarisch eetpatroon?

Vegetarisch eten is hip. Steeds meer mensen staan stil bij het welzijn van dieren, het milieu en eigen gezondheid. Hierdoor stoppen of minderen veel mensen de vleesconsumptie. Is dit echter wel gezond? Heb je kans op tekorten? In deze blog leggen we je er alles over uit!

Lees meer


6 March 2018, door Marloes

Wat kan je doen tegen griep en verkoudheid?

Wat kan je doen om te voorkomen dat je de griep krijgt of verkouden wordt? En wat als je al ziek bent, kan je dan nog iets doen om sneller te herstellen, of is het dan al te laat? In deze blog leggen we je hier meer over uit en geven wij onze top 5 tips weg!

Lees meer


9 February 2018, door Marloes

Insulineresistentie: wanneer koolhydraten je écht dik maken

Velen bestempelen koolhydraten als slecht. Hierbij het mysterie ontrafeld! Wanneer koolhydraten je dik maken noemen we dit 'insulineresistentie'. In deze blog leg ik uit wat er dan gebeurt in je lichaam en nog veel belangrijker: wat je er zelf aan kunt doen. Voeding is hierbij namelijk hét medicijn!

Lees meer