Zoete aardappel friet

Ingrediënten

3 grote zoete aardappelen

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijn

Zout naar smaak

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. 
3. Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
4. Doe de frieten in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en voeg alle specerijen toe.
5. Hussel het geheel goed door elkaar en spreid de frieten uit over de bakplaat of ovenschaal. Voor een knapperig effect voeg je geen olie of vet toe.
6. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 25 – 30 minuten goudbruin in de oven.
7. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.
8. Serveer frieten van zoete aardappel met mayonaise of een zelfgemaakte tomatenketchup (gezeefde tomaten en zout)

   Terug