Veggiespread

Ingrediënten

1 aubergine
250 gram trostomaatjes (kleintjes)
5 tenen knoflook
20 basilicumblaadjes

Bereiden

Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
Knoflookpers of mes met plank
Keukenmachine / staafmixer

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snijd ondertussen de aubergine in plakken en leg dit op de bakplaat met bakpapier. Let de trostomaatjes er ook bij.
3. Snijd de knoflook in kleine stukjes en strooi over de aubergine en tomaatjes. Verdeel de basilicumblaadjes er ook over heen
4. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden
5. Haal de schaal uit de oven en doe de inhoud in een schaaltje en maak fijn met de keukenmachine, staafmixer of blender. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Mix tot een gladde puree ontstaat.

Serveertip:
Als je dit meeneemt naar bijvoorbeeld je werk is het handig om de puree in een apart bakje te doen en ter plekke op je boterham of cracker te doen. Zo voorkom je een natte boterham of sloffe cracker.

Bewaartip:
Heerlijk gezond beleg! Afgedekt in de koelkast ca. 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 10 porties van 20 gram (= 1 eetlepel met een kop er op) te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel a 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
13 kcal
1 gram eiwit
2 gram koolhydraten
0 gram vet 
1 gram vezels

   Terug