Quinoa met gegrilde groenten

Ingrediënten

200 gram quinoa ongekookt (wordt ca. 500 gram gekookt)
3 paprika’s in rood, geel, groen
250 gram (tros)tomaatjes
1 ui
4 tenen knoflook
200 gram hüttenkäse
70 gram olijven

Bereiden

Benodigdheden:
Kookpan
Oven met bakplaat en bakpapier

1. Zet de quinoa op en kook volgens voorschrift.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Was en snijd de paprika’s in reepjes. Was de tomaatjes en verwijder de groene pluimpjes. Snijd de ui in reepjes. Ontdoe de knoflooktenen van hun vel en snijd in kleine stukjes.
4. Pak de met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg hier alle groenten op die je bij stap 3 hebt gesneden. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
5. Giet de quinoa af en voeg als de oven klaar is alle groenten toe. Goed door elkaar mengen.
6. Voeg tenslotte de hüttenkäse en de olijven toe. Goed mengen.

Tip:
Houdt je niet van kaas? Vervang de hüttenkäse door 50 gram noten naar keuze of 75 gram vlees, vis of kip naar keuze. Neem je dit lunchgerecht mee naar bijvoorbeeld je werk? Het is ook koud heel erg lekker. Bewaar op je werk in de koelkast.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon:
496 kcal
25 gram eiwit
62 gram koolhydraten
13 gram vet 
14 gram vezels
Rijk aan magnesium, zink en vitamine E.

   Terug