Pompoensoep

Ingrediënten

1 eetlepel kokosvet
1 pakje kokosmelk (bij voorkeur zonder toevoeging, bijvoorbeeld van Go-Tan; o.a. verkrijgbaar bij AH)
2 rode pepers
5 tenen knoflook
2 uien
1 pompoen
2 rode paprika’s
1 courgette
1 zak spinazie a 300 gram
200 gram gerookte makreel
3-6 kruidnagels (al naar gelang)
2-4 laurierbladeren (al naar gelang)

Bereiden

Benodigdheden:
Grote soeppan
Snijplank en mes

1. Zet de waterkoker aan en kook een flinke hoeveelheid water. Dit heb je later nodig.
2. Snijd en ontvel de knoflook, uien en rode pepers. Verwijder bij de rode pepers de zaadjes wanneer je niet van pittig houdt. Snijd alles in grove stukken.
3. Zet de soeppan op het vuur en smelt 1 eetlepel kokosvet in de pan. Voeg de knoflook, ui en pepers toe en fruit dit even aan.
4. Snijd ondertussen de pompoen, paprika’s en courgette en was de spinazie. Voeg toe aan de pan. Laat even kort mee bakken.
5. Voeg vervolgens ca. 1500 ml heet water toe en 1 bouillonblokje, de laurierbladeren en de kruidnagels. Breng aan de kook.
6. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Prik met een vork in de soep. Verwijder de laurierbladeren. Als de pompoen gaar is pureer je het geheel glad met een staafmixer.
7. ‘Pluk’ tenslotte de makreel in stukjes en voeg toe aan de soep.

Serveertip:
Serveer met een geroosterde boterham met enkel wat roomboter.
Eet je koolhydraatarm? Sla het brood dan over of neem een koolhydraatarme boterham er bij. Je kunt er ook voor kiezen geen brood er bij te nemen.
Voor een extra bite: serveer er 1 eetlepel sesamzaadjes overheen.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon: (zonder boterham)
262 kcal
11 gram eiwit
9 gram koolhydraten
20 gram vet
3 gram vezels

Dit gerecht is rijk aan beta-caroteen, vitamine B12, vitamine C en vitamine D.

   Terug