Pesto

Ingrediënten

15 gram basilicum blaadjes
2 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitten
Zwarte peper

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Kleine pan om te bakken

1. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een kleine bakpan.
2. Doe de basilicum blaadjes, knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas bij elkaar in een kom/mengbak en maal fijn met de keukenmachine/staafmixer.
3. Voeg tenslotte de zwarte peper (en evt. een beetje zout) toe naar smaak en mix weer door elkaar.
4. Doe in een mooi kommetje.

Serveertip:
Te gebruiken als broodbeleg, op een cracker, stokbroodje, toastje of als basis voor een pasta of saladegerecht.

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 5 porties van 20 gram (= 1 eetlepel met een kop er op) te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel a 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
89 kcal
3 gram eiwit
1 gram koolhydraten
8 gram vet
0 gram vezels

   Terug