Pasta di fantasia

Ingrediënten

200 gram speltpasta ongekookt
1 courgette
3 paprika´s in verschillende kleuren
2 uien
3 tenen knoflook
50 gram hazelnoten
100 gram abrikozen (bij voorkeur ongezwaveld)*
1 pakje tomatenblokjes van ca. 200 gram (bij voorkeur zonder toevoegingen)
Kruiden: 1 eetlepel rozemarijn en 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)

Bereiden

Benodigdheden:
Kookpan
Oven met bakplaat en bakpapier
Snijplank en mes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de courgette en paprika’s. Verwijder bij de paprika’s de zaadlijsten en bij de courgette snijd je de uiteinden er af. Snijd de courgette en paprika in stukjes en leg op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Ontdoe de uien en knoflook van hun vel, snijd deze in kleine stukjes en verdeel over de groenten heen. Strooi hier 1 eetlepel rozemarijn en 1 eetlepel tijm overheen. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
3. Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens voorschrift op de verpakking.
4. Zet de abrikozen 10 minuten in een schaaltje heet water met een bordje er op. Vervolgens giet je dit water af en snijd je de abrikozen in fijne stukjes.
5. Giet de pasta af. Haal de gegrilde groenten uit de oven en voeg toe aan de pasta. Voeg vervolgens de abrikozen, hazelnoten en tomatenblokjes toe. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken terwijl je af en toe de pasta omschept.

*Ongezwaveld betekent dat er geen sulfiet is toegevoegd. Sulfiet wordt toegevoegd als conserveermiddel en als kleurstof. Ongezwavelde abrikozen koop je bij natuurvoedingswinkels als Ekoplaza. Op de ingrediëntenlijst van het product kan je lezen of dit wel of niet is toegevoegd.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon:
709 kcal
23 gram eiwit
101 gram koolhydraten
20 gram vet
14 gram vezels

Dit gerecht is rijk aan magnesium, vitamine C en E.

   Terug