Ontbijt cupcakes

Ingrediënten

225 gram boekweitmeel
1 zakje bakpoeder
2 eieren
200 ml water
3 middelgrote bananen
250 gram zomerfruitmix (mag uit de diepvries)
120 gram medjoul dadels
1 eetlepel speculaaskruiden

Bereiden

Benodigdheden:
Grote kom en een vork
Oven met bakplaat
Plaat voor cupcakes, of losse cup cake-vormpjes

1. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.
2. Snijd het fruit en de dadels in kleine stukjes en houd dit even apart in een kom.
3. Meng in een andere (grote) kom de meel, het bakpoeder en de speculaaskruiden door elkaar.|
4. Pak een klein schaaltje en breek de eieren kapot en kluts de eieren met een vork door elkaar. Giet dit bij het meel en meng dit door elkaar. Voeg al roerend het water toe.
5. Voeg vervolgens het fruit en de dadels toe en mix goed door elkaar.
6. Verdeel het mengsel over 12 cup cakes.
7. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden.

Variatie tips:
- Boekweitmeel is gewoon in de supermarkt te koop van het merk Koopmans (naast de pannenkoekenmix). Het is tevens verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza.

- Elk ander meel kan ook zoals speltmeel, roggemeel, havermeel, of een combi van verschillende melen. Let wel op: kies voor meel (=volkoren) en dus niet voor bloem!

- De vulling kan je natuurlijk eindeloos variëren. Denk ook aan blauwe bessen, frambozen, etc, erg lekker! Je kan ook uit de diepvries de zomerfruitmix gebruiken. Dan wel eerst laten ontdooien en het vocht wat lekt bij het ontdooien ook gebruiken, wordt het zoeter van.

- In plaats van dadels kan je ook kiezen voor ander gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen, etc.

- Ook hartige vullingen zoals olijven met paprika e.d. zijn heerlijk.

- Voor een ontbijt neem je 2-3 cup cakes. Ook geschikt als tussendoortje, dan neem je er 1.

Voedingswaarde:
Bevat per cup cake:
135 kcal
3 gram eiwit
26 gram koolhydraten
1 gram vet
3 gram vezels

   Terug