Marokkaanse schotel (vegetarisch)

Ingrediënten

240 gram kikkererwten (vers of uit een pot; uit pot is 400 gram i.v.m. uitlekgewicht)
400 gram trostomaten
1 aubergine (ca. 300 gram)
2 eetlepels komijnpoeder
80 gram gedroogde abrikozen zonder pit (bij voorkeur ongezwaveld, zonder sulfiet)
50 gram amandelschaafsel

Bereiden

Benodigdheden:
Oven
Bakplaat en bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pak ondertussen de met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat de kikkererwten uit de pot uitlekken (of kook deze zelf; zie de verpakking voor bereiding). Was de aubergine en tomaten.
3. Snijd de aubergine in plakken en snijd ze nogmaals door de helft. De tomaten hoeven niet gesneden te worden.
4. Doe de kikkererwten, aubergine en tomaten op de bakplaat. Voeg vervolgens 2 flinke eetlepels komijnpoeder toe. Schep goed om.
5. Plaats de bakplaat in de oven op 200 graden voor 30 minuten.
6. Rooster ondertussen de amandelen goudbruin in een kleine koekenpan en laat de abrikozen 10 minuten wellen in kokend water. Giet vervolgens het water af en snijd ze in kleine stukjes.
7. Als de oven na 30 minuten zijn werk heeft gedaan doe je het mengsel van de bakplaat in een grote schaal. Voeg de amandelen en abrikozen toe. Schep alles goed door elkaar. Eet smakelijk!

Variatie tip:
In plaats van abrikozen kan je ook ander gedroogd fruit gebruiken zoals dadels of rozijnen. Gebruik bij voorkeur ongezwavelde abrikozen, rozijnen of dadels. Dit kan je zien op de verpakking, als er op staat dat het product ‘sulfiet’ bevat is het gezwaveld. Bij de natuurvoedingswinkels zijn altijd ongezwavelde varianten te koop.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon:
461 kcal
19 gram eiwit
41 gram koolhydraten
21 gram vet
20 gram vezels

Dit gerecht is rijk aan calcium, ijzer, magnesium en vitamine E.

   Terug