Lijnzaadcrackers

Ingrediënten

100 gram lijnzaad (liefst heel i.p.v. gebroken lijnzaad)
20 gram chiazaad
100 ml water
½ theelepel zout met jodium
1 eetlepel tijm
1 eetlepel rozemarijn

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine
Oven met bakplaat, bekleed met bakpapier

1. Maak de lijnzaad fijn (indien je heel lijnzaad hebt) met een vijzel of keukenmachine.
2. Doe de ingrediënten bij elkaar in een kom, meng het goed door elkaar en laat het mengsel minimaal 30 minuten staan.
3. Leg het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat, maak er een plat blok van. Dit kan heel simpel door het gewoon met je handen plat te drukken.
4. Maak er met een mes repen van. Zorg dat de crackers een beetje uit elkaar liggen. Maak in totaal 6 crackers
5. Zet 1 uur in de oven op (slechts!) 50 graden.
6. Laat goed afkoelen, in de koelkast bewaren.
7. Beleg naar wens. Ze zijn naturel al heerlijk, maar uiteraard kan je ze ook beleggen. Denk (vooral als je koolhydraatarm wilt eten) aan beleg zoals (vette) vis, hüttenkäse, avocado, pindakaas, etc. of 1 van de zelfgemaakte koolhydraatarme belegsoorten (zie ‘beleg’).

Voedingswaarde:
Per cracker zonder beleg:
95 kcal
4 gram eiwit
3 gram koolhydraten
6 gram vet
7 gram vezels

   Terug