Kokosontbijt

Ingrediënten

80 gram havermout
1 theelepel kokosvet
25 gram noten, verdelen in bijvoorbeeld 15 gram paranoten, 10 gram walnoten
80 gram medjoul dadels
¼ theelepel vanille of een kwart vanillestokje
1 eetlepel kokosrasp
150 gram blauwe bessen, aardbeien, mango of ander zoet (zomer)fruit

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine

1. De avond van te voren: doe de havermout in een kom met ruim water. Doe tevens de noten in een aparte kom met ruim water. In de nacht buiten de koelkast laten staan, hoeft niet afgedekt.
2. De volgende ochtend giet je van beide kommetjes het water af.
3. Ontpit de dadels. Pak vervolgens een keukenmachine en doe daar alle ingrediënten in, behalve het fruit.
4. Meng met de keukenmachine tot dat er een gladde, iets korrelige massa ontstaat.
5. Verdeel over 2 kommen en voeg het fruit toe als topping.

Variatie tip:
In plaats van de wal- en paranoten kan je elk ander soort noot proberen, gebruik maximaal 25 gram noten in totaal.

Algemene tip:
Het lijkt weinig qua hoeveelheid maar het vult gigantisch. Een belangrijke tip hier bij is om met een theelepel te eten. Zo geniet je ook langer van je heerlijke ontbijtje!

Voedingswaarde:
Bevat per persoon:
385 kcal
8 gram eiwit
44 gram koolhydraten
17 gram vet 
8 gram vezels

   Terug