Hummus

Ingrediënten

225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit pot)
2 eetlepels tahin (ook wel sesampasta genoemd, verkrijgbaar bij de toko’s en AH)
2 teentjes knoflook, gepeld
sap van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
optioneel: chilipoeder, paprikapoeder (als je het pittiger wilt)

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Snijplank met mes of citroenpers

1. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom.
2. Pers de citroen uit met een pers of snijd de citroen doormidden en knijp het sap er uit. Voeg het sap toe aan het kikkererwtenmengsel.
3. Voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
4. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat.
5. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met een snuf paprikapoeder.

Serveertip:
Heerlijk op een (zelfgemaakte) boterham of cracker met daarop wat rauwkost zoals (rucola)sla, tomaat, paprika… Vooral een geroosterde (zoete punt)paprika is fantastisch hier bij!

Bewaartip:
In de koelkast is het enkele dagen houdbaar. Krijg je het niet op binnen enkele dagen? Geen probleem, je kunt dit heel goed invriezen.

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 10 porties van 20 gram (= 1 eetlepel met een kop er op) te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel a 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
59 kcal
2 gram eiwit
4 gram koolhydraten
3 gram vet 
2 gram vezels

   Terug