Homemade chocopasta

Ingrediënten

100 gram ongezwavelde abrikozen
10 gram cacaopoeder

Bereiden

Benodigdheden:
Kleine kookpan
Keukenmachine / staafmixer
Schaaltje met vork

1. Zet de abrikozen in een pannetje met een klein laagje water zodat ze net onder staan op een heel zacht vuurtje. Na 10 minuten zachtjes aan de kook brengen. Giet vervolgens het water af.
2. Pureer de abrikozen in een keukenmachine.
3. Doe de gepureerde abrikozen in een schaaltje en laat deze afkoelen. Voeg tenslotte de cacaopoeder en meng dit door elkaar. Als je merkt dat het niet goed mengt doordat het wat te droog is, voeg dan een scheut water toe en meng opnieuw.

Bewaartip:
In de koelkast afgedekt enkele dagen houdbaar. Het is ook mogelijk om dit in te vriezen.

Bereidings- en variatietip:
Voeg 1 eetlepel amandelschaafsel toe. Geeft een erg lekkere bite!
Heb je meer zin in een soort ‘speculoos’? Voeg wat speculaaskruiden toe!

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 6 porties van 20 gram te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel a 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
16 kcal
1 gram eiwit
2 gram koolhydraten
0 gram vet 
1 gram vezels

   Terug