Healthy pancakes

Ingrediënten

-Voor in de pan-
1 theelepel kokosvet (bij een pan met een goede anti-aanbaklaag slechts 1 x nodig)
-Voor beslag-
100 g speltmeel of boekweitmeel*
1 zakje bakpoeder
200 ml water
2 bananen
-Voor topping-
Zelf kiezen, bijvoorbeeld: 4 abrikozen, 100 gram blauwe bessen, 1/2 extra banaan

Bereiden

Benodigdheden:
Blender of kom
Koekenpan

1. Doe in een blender: de meel, bakpoeder, water en 2 bananen. Blend fijn tot een gladde massa. Indien je een kom gebruikt begin dan met de bananen te prakken, voeg vervolgens de rest toe. Goed roeren. Verwarm een bakpan op het vuur met een halve theelepel kokosvet of roomboter. Let op: je hoeft niet bij elke pannenkoek nieuw bakvet te gebruiken als je beschikt over een pan met een goede antiaanbaklaag (scheelt veel calorieën!)
2. Als het vet warm is schep je met een grote soeplepel of opscheplepel wat beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich verdeelt. Zodra er luchtbelletjes zichtbaar worden maak je voorzichtig de randen los. Zodra het beslag een vastere vorm krijgt draai je de pannenkoek om en bak je deze aan 2 kanten bruin.
3. Doe de pannenkoek op een bord en voeg tenslotte jouw topping naar keuze toe.

Variatietips:
Voor 2 pannenboeken: 1 banaan, 3 walnoten, 2 eetlepels zoetmiddel zoals honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.

Eindeloze variaties zijn mogelijk… wees creatief en probeer verschillende toppings uit.

Voedingswaarde:
Bevat per 2 pannenkoeken (zonder topping): 
320 kcal
17 gram eiwit
45 gram koolhydraten
5 gram vet 

   Terug