Havermoutkoekjes

Ingrediënten

100 g havermout
2 rijpe bananen
50 g pure chocola (zo puur mogelijk)
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
0,5 theelepel vanillepoeder (niet te verwarren met vanillesuiker!)

Bereiden

Benodigdheden:
Een grote kom en een vork
Een oven met bakplaat bekleed met bakpapier
Snijplank en (groot) mes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Prak de bananen fijn in een kom met een vork.
3. Snijd de chocola in kleine stukjes.
4. Voeg de havermout, chocola, kokosbloesemsuiker en evt. vanillepoeder (of het vanillestokje fijngemalen) toe aan de kom met geprakte bananen.
5. Roer alles goed door elkaar tot het een vast geheel wordt.
6. Schep 8 x een eetlepel (met een flinke kop er op) en maak zo kleine hoopjes op de bakplaat met bakpapier.
7. Zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

Tip:
Af laten koelen en daarna kan je ze direct invriezen. Zo voorkom je dat je er in blijft dooreten want ze zijn erg lekker! ’s Ochtends kan je er 1 uit de vriezer halen als snack voor tussendoor.

Voedingswaarde:
Bevat per havermoutkoekje:
117 kcal
2 gram eiwit
19 gram koolhydraten
3 gram vet
2 gram vezels

   Terug