Frisse lunchsalade

Ingrediënten

100 g spinazie
1 banaan
1 sinaasappel
1 handje (25 gram) walnoten in stukjes gebroken
100 gram huttenkase

Bereiden

Benodigdheden:
Snijplank en mes

1. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Leg vervolgens op een groot bord.
2. Doe de hüttenkäse er vervolgens op.
3. Verwijder de schil van de banaan en sinaasappel. Snijd beiden vervolgens in stukjes/plakjes en verdeel over het bord.
4. Pak tenslotte de walnoten en breek in kleine stukjes. Verdeel over de salade.

Tip:
Houd je niet van kaas? Vervang de hüttenkäse door 10 gram extra noten.
Neem je dit lunchgerecht mee naar bijvoorbeeld je werk? Bewaar op je werk in de koelkast. Ik adviseer de hüttenkäse ter plekke op het werk toe te voegen, dan blijven de andere ingrediënten frisser.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon:
497 kcal
21 gram eiwit
41 gram koolhydraten
23 gram vet
8 gram vezels

Rijk aan calcium, magnesium, kalium en vitamine c.

   Terug