Eiwrap

Ingrediënten

2 eieren
100 gram sla naar keuze
100 gram hüttenkäse of 50 gram fetakaas
1 paprika (kleur welke jij wilt), 1 tomaat
Kruiden zoals peper, rozemarijn, bieslook, tijm, kaneel (hoeft niet allemaal)
½ theelepel kokosvet

Bereiden

Benodigdheden:
Grote kom en vork
Bakpan / koekenpan
Plank en mes

1. Breek de eieren in een kom en kluts deze door elkaar. Voeg naar smaak wat kruiden toe: zoals peper, rozemarijn, bieslook, tijm en kaneel. Het hoeft niet allemaal, je kan er ook een paar uitkiezen. Gebruik ongeveer ¼ theelepel per soort. Smelt een halve theelepel kokosvet in de pan en bak de eieren als een grote pannenkoek mooi licht bruin aan beide kanten.
2. Terwijl jouw ei zachtjes staat te pruttelen was en snijd je ondertussen de groenten in hele kleine stukjes (dat rolt straks makkelijker op) en doe dit in een kom. Voeg de hüttenkäse toe.
3. Doe jouw ei op een groot bord en zie dit nu als een wrap. Je gaat deze nu vullen met de groenten en de hüttenkäse.
4. Rol de wrap op en eet smakelijk!

Tips:
In plaats van de hüttenkäse kan je ook fetakaas gebruiken. Fetakaas is veel vetter, gebruik in dat geval 50 gram. Fetakaas combineert erg lekker met een paar olijven.
Houdt je niet van kaas? Vervang de hüttenkäse door 50 gram noten naar keuze of 75 gram vlees, vis of kip naar keuze.
Past al je vulling niet in de wrap? Geen probleem, eet de rest als salade er bij.

Voedingswaarde:
Dit gerecht bevat per persoon:
289 kcal
26 gram eiwit
9 gram koolhydraten
16 gram vet
4 gram vezels

Rijk aan vitamine B12 en E.

   Terug