Curry kip tandoori

Ingrediënten

300 g kipfilet
Curry madras kruiden van jonnie boer (verkrijgbaar bij AH)

4 eetlepels olijfolie

2 uien

2 knoflookbollen / 8 tenen

125 ml kokosmelk, voorkeur zo min mogelijkbewerkt zoals van het merk Go-Tan (verkrijgbaar bij AH)

200 ml water

Blikje gepelde, gehakte tomaten

2 zoete puntpaprika’s

100 g peultjes of sperziebonen

200 g doperwten (mag uit de diepvries)

Takje koriander
300 g zilvervliesrijst ongekookt

Bereiden

1. Meng een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetlepels) met ca. 5-6 eetlepels curry-madras kruiden door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes en meng dit door het mengsel. Laat goed intrekken (minimaal 1 uur, liever langer).
2. Wanneer de marinade goed is ingetrokken begin je met de rest. Zet een kookpan met water op en kook de rijst volgens voorschrift.
3. Bak een bak- of wokpan en verhit wat vet in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit in de pan. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en laat 5 min zachtjes bakken.
3. Voeg vervolgens een klein kopje water, 125 ml kokosmelk en de gepelde tomaten toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
4. Snijd ondertussen 2 zoete punt paprika’s. Snijd de peultjes of sperziebonen. Voeg dit toe in de pan samen met ca. 200 g doperwten. Laat het geheel zachtjes nog 20-30 min pruttelen/koken.
5. Schep de rijst op een mooi bord en schep de saus er over heen. Serveer met koriander.

   Terug