Champignonspread

Ingrediënten

1 eetlepel kokosvet of roomboter
5 tenen knoflook
4 verschillende soorten champignons, van alles 1 bakje: kastanje, oesterzwammen, shiitake, portobello’s
1 limoen

Bereiden

Benodigdheden:
Keukenmachine/staafmixer met (bijbehorende) kom/mengbak
Bakpan
Rasp

1. Snijd de knoflook fijn. Verhit het vet in de pan. Bak de knoflook vervolgens in de pan.
2. Veeg de champignons schoon met een borstel. Snijd alle champignons en voeg toe aan de pan. Goed laten bakken
3. Rasp ondertussen de schil van 1 hele limoen, voeg dit toe aan het champignonmengsel, samen met wat sap van de limoen.
4. Pureer alles met de keukenmachine/staafmixer fijn.
5. Af laten koelen, doe in een bakje en klaar.

Bewaartip:
Heerlijk op een broodje of cracker als beleg, of als side dish bij een warme maaltijd! In de koelkast is het enkele dagen houdbaar. Krijg je het niet op binnen enkele dagen? Geen probleem, je kunt dit heel goed invriezen.

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 15 porties van 20 gram (= 1 eetlepel met een kop er op) te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel à 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
37 kcal
2 gram eiwit
1 gram koolhydraten
3 gram vet 
1 gram vezels

   Terug