Bananenbrood

Ingrediënten

200 g speltmeel
1 zakje bakpoeder
3 theelepels speculaaskruiden of kaneel
200 g verse medjouldadels
100 ml water
4 rijpe bananen (het lekkerst is met bruine spikkels)
100 g verse blauwe bessen of frambozen (mag ook uit de diepvries)

Bereiden

Benodigdheden:
Oven
Kom
Keukenmachine
Groot bord/plank

1. Warm de oven voor op ca. 200 graden Celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Pak een kom en meng het speltmeel, bakpoeder en kaneel door elkaar.
3. Ontpit de dadels. Pak vervolgens een keukenmachine en doe de dadels met het water samen en pureer tot een glad mengsel.
4. Prak de bananen fijn op een bord/plank.
5. Meng nu het dadelmengsel met het meel en de bananen door elkaar. Voeg als laatst de blauwe bessen of frambozen toe en meng alles goed door elkaar.
6. Zet de cake ca. 50-60 minuten in de oven op 200 graden. Met een sateprikker er in prikken op het einde; als deze droog uit het brood komt is de cake gaar. Laat eerst goed afkoelen. Daarna uit de vorm halen en snijden. Eet smakelijk!

Tip:
In plaats van speltmeel kan je ook andere meelsoorten gebruiken zoals boekweit-, haver-, roggemeel of een mix.
De dadels bij voorkeur de medjoul gebruiken. Gebruik bij liever niet de gekonfijte dadels, deze vind je veelal in de supermarkt. Medjouldadels zijn te koop bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza.
Goed te gebruiken als een vervanger van 1 snee brood of als een verantwoord tussendoortje.

Voedingswaarde:
Bevat per plak: (uitgaande van 12 plakken)
136 kcal
6 gram eiwit
22 gram koolhydraten
2 gram vet
4 gram vezels

   Terug