Avocado banana spread

Ingrediënten

1 avocado
2 bananen
1 theelepel speculaaskruiden

Bereiden

Benodigdheden:
Kom met vork
1. Pel de bananen en verwijder de schil en pit van de avocado. Prak beiden fijn met een vork.
2. Doe de speculaaskruiden er door heen. Goed mengen.

Serveertip:
Als je dit meeneemt naar bijvoorbeeld je werk is het handig om de spread in een apart bakje te doen en ter plekke op je boterham of cracker te doen. Zo voorkom je een natte boterham of sloffe cracker.

Voeg voor een extra bite toe: 1 eetlepel noten fijn gesneden (zoals walnoten of paranoten) of 1 eetlepel cacaonibs (verkrijgbaar bij Ekoplaza).

Bewaartip:
Afgedekt in de koelkast ca. 2 dagen houdbaar. Het gaat snel oxideren, voeg daarom een beetje vitamine c toe ter voorkoming van oxidatie. Dat kan bv enkele druppels citroensap zijn.

Voedingswaarde:
Uit dit gerecht zijn ca. 10 porties van 20 gram te halen. Dit gerecht bevat per eetlepel a 20 gram (voor 1 boterham of 2 crackers):
60 kcal
1 gram eiwit
6 gram koolhydraten
4 gram vet 
1 gram vezels

   Terug